Cikkek

Az első operációs rendszer

Az első operációs rendszer

  • Az első operációs rendszert olyan mikroszámítógépekhez fejlesztették ki, amelyek nem rendelkeznek elegendő kapacitással a nagyszámítógépekhez tervezett operációs rendszerek használatához. Számos figyelemre méltó operációs rendszer jelent meg a történelem során. Íme néhány példa:
  • CTSS (kompatibilis időmegosztási rendszer) – a CTSS volt az első operációs rendszer, amely lehetővé tette több felhasználó egyidejű megosztását egy számítógépes rendszeren. A Massachusetts Institute of Technology-ban (MIT) fejlesztették ki 1961-ben.
  • Multics – A Multics egy jelentős operációs rendszer volt, amelyet az 1960-as és 1970-es években fejlesztettek ki. Ez volt az egyik első operációs rendszer, amely támogatta a többfeladatos kezelést és a virtuális memóriatereket.
  • UNIX – A UNIX egy operációs rendszer, amelyet az 1970-es években fejlesztettek ki. Ez egy nagyon befolyásos rendszer volt, amely sok más operációs rendszer alapja lett. A UNIX robusztusságáról, rugalmasságáról és több felhasználó közötti erőforrás-megosztási képességéről ismert.
  • MS-DOS – Az MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) a Microsoft által személyi számítógépekhez fejlesztett első operációs rendszer. Ez egy egyszerű szöveges operációs rendszer volt, amely az 1980-as és 1990-es években volt népszerű.
  • Ez csak néhány példa az első operációs rendszerekre. Az operációs rendszerek fejlesztése folytatódott, és ma már számos operációs rendszerrel rendelkezünk, amelyeket különféle eszközökön használnak.

Fordítása ennek az oldalnak a gép.

Utolsó Letöltés:
DAEMON Tools Lite 4.35.5 - 07:56:12
HR - Croatia (LOCAL Name: Hrvatska)Croatia (LOCAL Name: Hrvatska)

Nemrég hozzáadott programokat.